В уряді напрацьовують новий порядок в’їзду росіян в Україну

Уряд України розробив постанову про новий порядок в’їзду в країну для громадян Росії.
Спочатку планувалось (як цього і вимагав секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов) ввести з РФ повноцінний візовий режим. Однак у підсумку від цієї ідеї вирішили відмовитись.
“Головна причина, чому Київ не став вводити візовий режим, – побоювання за українських громадян, що залишилися в Криму, – пояснює заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак. – Якби ми скасували угоду про безвізовий режим з Росією, ці люди втратили б можливості безперешкодно їздити в нашу країну”.
Саме цей аргумент, як дали зрозуміти співрозмовники, став вирішальним і змусив прихильників максимально жорсткого підходу на чолі з Олександром Турчиновим пом’якшити свою позицію.
Згідно з новими правилами, в’їзд на територію України надалі буде можливий тільки за біометричними паспортами. Ще одне нововведення – електронна анкета на сайті МЗС України, яку кожен росіянин, що збирається відвідати сусідню країну, в обов’язковому порядку повинен буде заповнити.
В анкеті громадянин Росії повинен буде вказати дані про себе, в тому числі професію і місце роботи, а також точну мету поїздки і населені пункти, які він планує відвідати. У перспективі повідомляти про свій приїзд треба буде за місяць – за винятком таких екстрених випадків, як, наприклад, хвороба або смерть родича.
Анкета повинна бути заповнена українською, або англійською мовою.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ