«Вакцинація є безпечною для вагітних та матерів, які годують», – медики

Про міфи вакцинації говорили сьогодні у спецпроєкті львівських медіа «Червона зона». Зокрема, акушер-гінеколог Вальдемар Надіжко розвінчував міфи про можливу шкоду вакцинації для майбутніх породіль та жінок, які вже народили дітей.

«Вагітним і годуючим мамам вакцинуватись не лише можна, їм вакцинуватись потрібно обов’язково. Адже, якщо ми говоримо про звичайну дорослу людину, то така людина відповідає лише за себе. Натомість вагітна жінка відповідає за двох – за себе та ще ненароджену дитину»,- заначив медик.

Вальдемар Надіжко запевнив, що вакцинація для вагітних та жінок, діти яких на грудному вигодовуванні, є безпечною.

«На сьогодні достеменно доведено, що вакцинація вагітних та годуючих є безпечною. Жодних наслідків, ані для вагітності, ані для пологів, ані для здоров’я новонародженої дитини, пов’язаних з вакцинацією немає», – зазначив він. Проте наголосив, що така категорія населення має вакцинуватись відповідно до рекомендацій медиків та проведених досліджень.

«Вакцинація вагітних згідно з останніми дослідженнями повинна проводитись мРНК-вакцинами. Ці вакцини є безпечними і ними зараз вакцинують вагітних», – зазначив Вальдемар Надіжко. Також він додав, що вакцинація є безпечною і для жінок, які планують вагітніти у майбутньому.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ