Варфоломій приїде в Україну

Вселенський патріарх Варфоломій висловив бажання вдруге приїхати в Україну ще восени, до ухвалення дозволу на створення Єдиної православної Церкви. Про це заявив предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній в інтерв’ю DW.

“Наскільки мені відомо, навіть після підписання відповідної угоди на Фанарі, ще до Об’єднавчого собору, сам Патріарх Варфоломій безпосередньо заявив, що він має бажання знову, вже вдруге, відвідати православну Україну”, – повідомив Епіфаній.

Він також зазначив, що запропонує Варфоломію знову приїхати в Україну.

“Вже після отримання Томосу з мого боку буде висловлене запрошення Його Всесвятості в найближчому часі відвідати Україну”, – додав Епіфаній.

Окрім того, митрополит Епіфаній відзначив, що отримання Томосу про автокефалію від Константинополя є першим кроком у визнанні Православної церкви України іншими помісними православними церквами.

“Це є визнанням вже першої помісної православної церкви. З часом, після отримання Томосу, ми будемо працювати над тим, щоб інші православні церкви визнавали автокефалію і незалежність нашої помісної православної церкви”, – додав він.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ