Верховна Рада відмовилась посилити заборону куріння

Верховна Рада відхилила законопроекти, якими пропонувалося розширити перелік місць, де заборонено курити, збільшити штрафи за куріння в заборонених місцях, заборонити розміщення сигарет на прилавках.

«Рішення не прийняте. Проекти закону №4030а та №4030а – відхилені. Колеги, треба було попередити, що ви проти. Його вимагали на всіх погоджувальних радах, на ньому наголошувала купа депутатів, а коли голосування – голосів немає», – нарікав спікер парламенту Андрій Парубій.

Під час обговорення в сесійній залі прихильники ухвалення законопроектів наголошували на необхідності захистити здоров’я громадян від шкідливого впливу, спричиненого курінням, та тим фактом, що тютюновиробники навчились обходити заборони і обмеження чинного законодавства.

Законопроект №4030а зокрема пропонував збільшити штрафи до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 гривень) за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях.

Крім того, пропонувалось розширити перелік місць, де заборонено куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ