Вибір житла українців у новобудовах

Аналітики DOM.RIA провели опитування серед покупців нерухомості, щоб дізнатися, хто і як купує квартири в новобудовах і що впливає на їхній вибір.

За даними DOM.RIA, в середньому покупець розглядає варіанти три місяці й тільки тоді починає телефонувати до відділу продажів й оглядати об’єкти. А перед дзвінком покупець по три рази відвідує сторінку однієї новобудови.

Що і навіщо шукають?

Більш ніж половина українців (52,45%) шукає собі житло як на вторинному, так і на первинному ринку нерухомості. Квартирами винятково в новобудовах цікавляться тільки 18% опитаних.

Більшість шукає квартиру для себе (85%). На другому місці опинилися ті, хто хоче інвестувати і заробити на цьому (5,73%). Третє місце – ті, хто допомагає з пошуком житла своїм друзям (5,43%).

Що і за що мають намір купувати?

Ціна – головна перевага нових квартир. Квадратний метр у новобудові коштує дешевше, ніж на вторинному ринку. Крім того, житло можна купити на вигідних умовах – на виплату.

53,16% українців планують витратити власні заощадження на купівлю квартири. 26,65% планують продати старе житло, щоб купити нове. 10,97% готові взяти кредит у банку, а 9,22% – скористатися програмою іпотеки.

84,55% відповіли, що шукають квартиру. 11,38% цікавлять нові приватні будинки. Котеджі за містом і таунхауси обирають найменше (по 2%).

Згідно з пошуковими запитами в каталогах DOM.RIA Новобудови, найчастіше українці шукають однокімнатні квартири, в середньому вартістю до 26 тисяч доларів. Двокімнатні квартири шукають вартістю до 39 тисяч доларів.

На якому етапі хочуть купувати і звідки гроші?

Третина опитаних планує купувати квартиру тільки після того, як об’єкт буде здано в експлуатацію. Для 23,21% респондентів немає значення, на якому етапі зробити покупку. На етапі внутрішніх робіт договір готові підписати 16,88%, а на початковій стадії будівництва – 13,5%. Ще 10,97% готові вкласти гроші на стадії зовнішніх робіт.

Аналітики DOM.RIA запропонували користувачам вибрати, на що вони насамперед орієнтуються при виборі новобудов. Ціна є основним критерієм в українців, які вибирають собі житло. Наступні параметри: район міста, тип планування та інфраструктура.

В яких регіонах України найбільше цікавляться квартирами в новобудовах?

Незважаючи на те, що первинний ринок більше зосереджений у столиці України і містах-мільйонниках, лідерами за кількістю дзвінків з початку 2019 року стали Київська, Львівська, Вінницька, Хмельницька та Тернопільська області.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ