Вибух у київському суді: МВС повідомило про розслідування в Нацгвардії

Міністерство внутрішніх справ України повідомило про початок службового розслідування в Нацгвардії за фактом вибуху в Шевченківському районному суді Києва 5 липня.

«За вказівкою міністра внутрішніх справ, у Національній гвардії розпочато службове розслідування для всебічного й об’єктивного встановлення всіх обставин події, що трапилась, зокрема щодо правильності дій особового складу варти НГУ, яка здійснювала конвоювання підсудного до суду», – йдеться в повідомленні.

5 липня в приміщенні Шевченківського районного суду Києва стався вибух. За попередніми даними правоохоронців, невстановлений вибуховий пристрій підірвав підсудний.

Ним виявився колишній боєць батальйону «Січ» Ігор Гуменюк, обвинувачений у підриві гранати біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року, внаслідок чого загинули четверо бійців Нацгвардії, понад 140 людей були поранені. Він від 2015 року перебував у СІЗО, і сьогодні суд проводив чергове засідання в його справі.

Через вибух у суді були поранені двоє правоохоронців, Гуменюк загинув. У МВС повідомили, що ще з’ясовують, як вибухівка потрапила у приміщення суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ