Від 7 квітня черги на кордоні з Польщею можуть значно збільшитись

Від 7 квітня усіх особи, котрі перетинають зовнішні кордони Європейського Союзу, будуть підлягати більш ретельній перевірці. Жорсткіші правила перетину кордону, запропоновані Європейською комісією, збільшать тривалість проходження контролю.
Правила перетину зовнішніх кордонів Спільноти посилили Європейський парламент та Рада ЄС.
Зміна правил Шенгенського кодексу про кордони накладає на всі держави-члени обов’язок ретельно перевіряти кожну людину, яка в’їжджає на територію Шенгенської зони або виїжджає з неї. Зміни до Шенгенського кодексу є реакцією ЄС на терористичну загрозу у Європі.
Досі усі громадяни країн-членів ЄС підлягали спрощеній процедурі контролю. Від 7 квітня кожна людина, яка перетинає зовнішній кордон у всіх пунктах пропуску – автомобільних, піших, морських портах і аеропортах – будуть ретельно перевірятись.
Посилення перевірок вплине на тривалість перетину кордону і може її збільшити. Польська Прикордонна служба обіцяє мінімізувати негативні наслідки адаптації нових правил ЄС.
Основі вивчення збільшення інтенсивності прикордонного руху та у випадку потреби будуть відкриті додаткові пункти проходження контролю, а в окремих випадках – також мобільні пункти.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ