Від сьогодні можна змінити мобільного оператора, залишивши номер телефону

Послуга з перенесення абонентських номерів для користувачів мобільного зв’язку почне діяти з 1 травня.

Такою є відповідь Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, на запит «Дзеркала тижня».

У Нацкомісії зазначили, що з 4 лютого по 30 квітня проходить дослідна експлуатація послуги перенесення абонентських номерів мобільними операторами спільно з держпідприємством «Український державний центр радіочастот». «Наступним кроком є впровадження перенесення абонентських номерів на телекомунікаційних мережах мобільного зв’язку з 1 травня», – йдеться в документі.

Готовність до запуску послуги також підтвердили всі найбільші оператори мобільного зв’язку. Як зазначає видання, впровадження послуги з перенесення номера в Україні відбувається на три роки пізніше від затвердженого графіка й із запізненням на 20 років порівняно з іншими країнами.

Водночас мобільні оператори при розгортанні 4G-мереж надалі підвищують тарифи і змушують абонентів платити більше. У цій ситуації можливість змінити оператора зі збереженням номера дозволить користувачам показати незгоду з політикою оператора і зможе опосередковано впливати на формування тарифів і надання послуг.

Зазначено також, що дату запуску послуги збереження номеру після переходу до іншого оператора неодноразово переносили. Раніше повідомляли, що послуга стане доступною з лютого 2019 року.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ