Відбулась виставка «Вища освіта — 2018»

23-24 березня 2018 року, у Львівському палаці мистецтв відбулася Міжнародна виставка «Вища освіта — 2018». Це унікальна спеціалізована виставка українських та закордонних вищих навчальних закладів на теренах Західної України, яка проводилась вже вшосте, повідомили організатори.
Протягом двох днів учні-старшокласники та їхні батьки, абітурієнти та студенти молодших курсів, всі учасники Виставки мали можливість поспілкуватись з представниками навчальних закладів і дізнатись усю необхідну інформацію про вступ та навчання.
На другому поверсі Львівського палацу мистецтв проводились різні заходи, зокрема профорієнтаційне тестування, презентації, відкриті дискусії та семінари. У перший день Виставки старшокласники мали можливість побувати на семінарі від Львівського міського центру зайнятості (ЛМЦЗ), пiд час якого для них провели профорієнтаційне тестування з визначення майбутньої професії. Наступним заходом був семінар «Україна та Польща – перспективи співпраці в контексті європейської інтеграції» від польської Вищої школи економіки та інновацій в Любліні. Завершальний захід першого дня Виставки – презентація освітніх можливостей від Освітньої фундації «Перспективи/ Perspektywy», на виставкому стенді якої було представлено 15 університетів з Польщі.
Другий день Виставки розпочався презентацією освітніх програм Словацької республіки, під час якої абітурієнти мали можливість почути про всі можливості навчання у цій країні, а також дізнатись, що потрібно робити, аби навчатись там безкоштовно. Для охочих працювати у медичній галузі провели презентацію представники Тернопільського національного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського.
Пожвавлення серед відвідувачів викликала відкрита дискусія про плюси та мінуси навчання за кордоном, яку організував Інститут екуменічних студій УКУ. Доповідачі дискусії, Григорій Янчак та Роман Назаренко, з власного досвіду поділилися тими нюансами, котрі обов’язково потрібно враховувати, готуючись жити і працювати в чужій для себе країні.
Юних українців зараз особливо цікавить навчання за кордоном. Багато з них вбачають у цьому можливість здобути якіснішу освіту, ніж в рідній країні, а також здобути відповідний диплом. «Зараз освітній простір відкритий для багатьох. Раніше було екзотикою навчання в чужій країні – зараз ця процедура доступна. Тут навіть не йдеться про рівень освіти. У людей, які виїжджають за кордон, змінюється погляд на світ. Серед українців, які вирушають на навчання до Польщі, краще починають відчувати, що таке патріотизм. Вони бачать свою батьківщину не такою, яка вона є, а такою, якою б вони хотіли її бачити», – наголосив Мирослав Лебідь, координатор проекту «Тeraz Wroсlaw».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ