Види палива для авто — які є і чим відрізняються

Автомобілі бувають різні, і вони можуть відрізнятися за безліччю критеріїв. Цими критеріями можуть бути: клас автомобіля, коробка передач, колісна база тощо. Проте сьогодні ми розглянемо саме вид палива автомобіля. Ця інформація може бути для вас корисною, якщо ви плануєте орендувати авто на сайті https://narscars.com.ua/ua/lviv-r6, де вас очікують вигідні ціни і безліч привабливих варіантів.

Ключові відмінності
Ключова відмінність між дизельними та бензиновими автомобілями полягає у роботі двигуна внутрішнього згоряння. І там, і там паливна суміш перебуває під тиском. У моторах на бензині вона спалахує від іскри свічки запалювання, а дизель спалахує від сильного і швидкого стиснення. Енергія, що генерується шляхом запалення, перетворюється на механічну енергію та приводить в рух поршні та ротори, які змушують колеса обертатися.

Бензин згоряє швидко, а у дизельному моторі паливо згоряє повільно. Але є багато інших факторів, які слід враховувати при порівнянні дизельних та бензинових автомобілів.

Який автомобіль більш продуктивний
Дизельні двигуни на 40% ефективніші за бензинові завдяки висококласній системі згоряння. Дизельне паливо має більш високу щільність у порівнянні з бензином і виділяє приблизно на 15% більше енергії. Хоча дизельні двигуни і більш потужні, вони, як правило, набагато об’ємніші за бензинові, тому витрати на паливо також набагато вищі.

Який двигун більш шкідливий для екології
Дизельні двигуни виробляють більше шкідливих парів, ніж бензинові, завдаючи шкоди навколишньому середовищу. Бензин довгий час вважався великим забруднювачем, але введення каталітичних конверторів поклали край цій думці. Завдяки каталітичним перетворювачам викиди вуглекислого газу тепер майже однакові як у дизельних, так і бензинових двигунах, що позбавляє дизель однієї з його основних переваг.

Тепер, коли ви знаєте про відмінності дизельного та бензинового палива, ви можете сформулювати свої уподобання. Враховуйте цей момент, коли будете орендувати авто на NarsCars.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ