Відновити роботу шахти «Степова» наразі неможливо

Віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявляє, що відновлення роботи постраждалої від аварії шахти “Степова” компанії “Львіввугілля” у Львівській області поки неможливо через високий рівень вмісту метану в повітрі.
Про це він сказав на брифінгу за результатами засідання урядової комісії з розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації на відокремленому підрозділі “Шахта “Степова”.
“Шахта зараз у неробочому стані, там перебувають гірничо-рятувальні служби, які подають повітря, щоб провести дегазацію. Зараз там ті умови, в яких рятувальники не можуть перебувати, тому прокачується повітря, щоб ситуацію поліпшити”, – сказав він.
За словами віце-прем’єра, рятувальникам поки не вдалося обстежити місце вибуху й обвалу через неприйнятний рівень концентрації метану в повітрі.
Раніше повідомляли, що шахта відновить роботу 6 березня.
За словами Геннадія Зубка, на час аварії на шахті “Степова” на Львівщині велися ремонтні роботи. “У той момент о 12:37, коли відбулася аварія на шахті і стався вибух, проводилися ремонтні роботи. Видобутку ніякого не велося”, – сказав Зубко, спростовуючи інформацію, що до вибуху на “Степовій” призвело збільшення видобутку вугілля. За його словами, протягом останніх кількох років, обсяг видобутого вугілля на шахті впав з 2,5 млн тонн до 500 тисяч.
Нагадаємо, в с. Глухів Сокальського району о 12 год. 46 хв. 2 березня на шахті “Степова” ДП “Львіввугілля” (горизонт 550 м) унаслідок вибуху газоповітряної суміші загинули 8 гірників. На момент вибуху в шахті працювали 172 гірники, серед них на аварійній ділянці 34 гірники. Усіх гірників були підняті на поверхню. Роботу шахти з видобутку вугілля тимчасово призупинено.
2 березня на місце події прибув Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман задля координації дій із розслідування причини вибуху, надання допомоги сім’ям загиблих і постраждалих гірників.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ