Відтепер у відділеннях «Укрпошти» можна переказувати гривні

Національний банк України дозволив національному оператору поштового зв’язку здійснювати фінансову послугу з переказу коштів. Про це йдеться у постанові НБУ № 138.
«З метою розширення можливостей доступу населення до фінансової послуги з переказу коштів, зокрема в сільській місцевості та віддалених районах України, стимулювання розвитку безготівкових розрахунків Правління Національного банку України постановляє: визначити можливість надання національними операторами поштового зв’язку, призначеними відповідно до законодавства та інших актів, фінансової послуги з переказу коштів та можливість участі національних операторів поштового зв’язку у внутрішньодержавних та міжнародних платіжних системах за умови отримання ліцензії Національного банку України на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків», – зазначається у документі.
Згідно з постановою від 21 грудня 2017 року, на національних операторів поштового зв’язку (яким є тільки ПАТ «Укрпошта») поширюються вимоги Положення про порядок видачі небанківським фінансовим установам ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, окрім декількох пунктів. Сама постанова набула чинності у день її опублікування, тобто 27 грудня 2017 року.
У документі також зазначається, що Нацбанк має право відкликати ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків у разі втрати статусу національного оператора поштового зв’язку.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ