Використану маску викидайте у смітник, у кишені вірус лише розмножується

В Україні щораз більше фіксують випадків коронавірусу. Від, 25 березня 2020 року, карантин продовжили ще на місяць.

«Covid-2019 не має специфічного лікування і специфічної профілактики. Цей вірус дуже швидко поширюється і тому є небезпечним. Якщо ж дотримуватись всіх обмежуваних заходів, тоді можна зменшити кількість хворих та циркуляцію цього вірусу, – каже епідеміолог Оксана Пушкарьова. – Важливо, аби і дорослі, і діти розуміли, що вони відповідальні не лише за себе, але й за інших членів родини, які перебувають в групі ризику».

Лікар нагадує, що коронавірусна інфекція не загрожує життю дитини. Малеча може легко її перенести, на відміну від старших людей, яким недуга може коштувати життя. Діти, які контактують на майданчиках між собою, можуть бути найбільшим джерелом перенесення цього вірусу. Тому батькам важливо такі дитячі прогулянки зараз з майданчиків перевести на більш безлюдні простори: у ліс або парк.

«Найголовніше за цей період карантину – навчитися правильно організовувати та використовувати простір, який буде безпечний для нас і який гарантуватиме те саме оточуючим», – додає епідеміолог.

Лікар наголошує, постійно, за кожної нагоди, треба мити руки. Під`їзди багатоквартирних будинків мають бути забезпечені антисептиками. Вони допоможуть не нести віруси до ліфту чи квартири. Заходити в ліфт варто поодинці. Поверхні у під’їзді варто дезинфікувати кілька разів на день. Одна людина, яка виконує обов’язки прибиральниці, з цим самостійно не впорається. Варто стежити і за чистотою сміттєвих майданчиків. У разі необхідності слід звернутися до комунальників, аби ті продезинфікували місце, на якому стоять контейнери для відходів.

Щодо носіння маски, епідеміолог каже, варто її одягати лише у тому випадку, коли ви контактуєте з іншими людьми.

«Коли гуляєте, чи перебуваєте наодинці, маску не варто носити. Нею слід скористатися, коли заходите в транспорт чи у магазин, або аптеку. Проте одразу ж, при виході, використану маску знімайте і викидати у смітник. Не у кишеню! Адже бактерії, які набираєте на зовнішню поверхню маски, можуть залишитись у вашій кишені, а потім і на ваших руках. Тоді ж інфекція має шанс передаватися далі».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ