Викрили бізнесмена, який організував схему переправлення через кордон ухилянтів

Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно із правоохоронцями викрили зловмисника, який організував канал з незаконного переправлення за кордон. Військовозобов’язаних чоловіків переправляли під виглядом водіїв, що здійснюють перевезення пасажирів.

Про це повідомляє Західне регіональне управління ДПСУ.

Як встановили правоохоронці, керівник підприємства, що займається міжнародними перевезеннями, та його спільники організували надання послуги з незаконного трансферу для чоловіків призовного віку. «Бізнесмени» підшукували клієнтів, які мали намір ухилитись від мобілізації та незаконно виїхати за кордон в особистих цілях.

Для цього зловмисники укладали з псевдоводіями фіктивні договори про працевлаштування, надалі відомості стосовно так званих «водіїв» вносились до відповідної інформаційної системи. Свої «послуги» ділки оцінювали від 5 000 до 7 000 доларів США з однієї особи. Правоохоронці викрили одного із учасників злочинної схеми в пункті пропуску «Шегині» під час спроби переправлення свого «клієнта».

В ході санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи, фіктивні документи на працевлаштування та грошові кошти, які ймовірно отримані злочинним шляхом.

Наразі організатору незаконної схеми, 47-річному жителю Івано- Франківщської області, та трьом його спільникам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Організатору каналу незаконного переправлення чоловіків обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали прикордонники оперативно-розшукового підрозділу Львівського прикордонного загону, співробітники Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та слідчі ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усіх причетних до організації незаконного каналу переправлення військовозобов’язаних через кордон.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ