Влада Львівщини змушує органи місцевого самоврядування приймати сміття

Необхідно перевірити факти тиску з боку виконавчої влади на органи місцевого самоврядування щодо несанкціонованого прийняття останніми твердих побутових відходів. Із відповідним депутатським запитом 5 червня 2018 року депутат Львівської обласної ради Руслан Кошулинський звернувся до голови Львівської ОДА Олега Синютки, прокурора Львівщини Юрія Квятківського, начальника управління Нацполіції у Львівській області Валерія Середи.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
“До мене звернувся сільський голова села Куровичі Золочівського району Володимир Чорнопис щодо ознак тиску з боку державної екологічної інспекції у Львівській області на сільську раду з метою прийняття несанкціонованих твердих побутових відходів.
Як повідомив сільський голова, у Куровичах на стадії закриття перебуває старе сміттєзвалище. У квітні 2018 року сільська рада провела рекультивацію сміттєзвалища і встановила на в’їзді до нього шлаґбаум. Проте у ніч з 4 на 5 травня 2018 року, коли територія уже була приведена до ладу, невідомі виламали шлаґбаум і скинули там приблизно 160 кубометрів відходів. Уранці 5 травня 2018 року місцеві посадовці знайшли серед цього сміття ящики із львівськими адресами, чеки й квитанції із львівських вулиць.
5 травня 2018 року Володмир Чорнопис звернувся в екологічну службу району та до поліції щодо дій невідомих зловмисників, а також написав звернення до голови Золочівської райдержадміністрації і голови Золочівської райради. Працівники поліції і комісія сільради з благоустрою склали протоколи про знайдене поблизу села сміття.
Натомість, замість вжиття належних заходів, передбачених законом “Про відходи”, державна екологічна інспекція у Львівській області надіслала листа на адресу сільської ради, датованого ще 2-м травня 2018 року, у якому орган місцевого самоврядування зобов’язали з’ясувати походження цих відходів, їхній склад, властивості, вартість, ступінь небезпеки для довкілля і здоров’я людини, а також вжити заходи щодо визначення власника відходів та вирішити питання про подальше поводження з відходами. При цьому начальник інспекції Маланич зазначає про проведення державного контролю власників відходів, особи яких не встановлено, хоча у сільській раді немає інформації про виїзд працівників інспекції на місце. Очевидно, що кінцевою метою листа держекоінспекції, датованого заднім числом, є складення припису про невиконання органом місцевого самоврядування відповідного законодавства.
З вищенаведеного випливає висновок щодо наявності у Львівській області організації невідомими особами певної схеми вивезення та захоронення несанкціонованих твердих побутових відходів, яка полягає у безкарності зловмисників через підтримку з боку органів виконавчої влади.
Зважаючи на вищевикладене, керуючись статтями 15, 21 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, просимо перевірити повно, всебічно та об’єктивно факти, наведені у запиті та вжити заходів реагування в межах компетенції щодо припинення порушень законності”, ‒ йдеться у зверненні.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ