Влада затвердила новий порядок нарахування субсидій

Міністерство фінансів України завершило процес підготовки системних змін до постанови Кабінету міністрів України, що передбачає повну монетизацію пільг і субсидій по оплаті за утримання багатоквартирного будинку, прибудинкової території та вивезення сміття, повідомила прес-служба Мінфіну.
У разі прийняття постанови, кошти на оплату житлокомпослуг будуть перераховуватися на особистий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або через відділення поштового зв’язку «Укрпошти» з 1 квітня 2018 року.
На початку листопада минулого року уряд затвердив введення з 1 січня 2018 року механізму розрахунків з теплокомуненерго за поставлені населенню в рамках субсидій послуги «живими» грошима замість клірингових операцій взаємозаліку.
В кінці січня 2018 року представники ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків) закликали уряд найближчим часом запустити адресну монетизацію субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для населення, а також відшкодувати заборгованість бюджету по пільгах та субсидіях за попередні періоди перед ОСББ, що має дозволити об’єднанням своєчасно і в повному обсязі оплачувати рахунки, а також інвестувати кошти в енергомодернізацію будівель.
Для порівняння: зараз субсидіанти платять неповну суму, нараховану за комуналку, так як сума, прописана в платіжці, автоматично зменшена на розмір субсидії від держави. Після реалізації програми субсидіант буде платити повну суму з платіжки, а сама сума субсидії щомісяця буде адресно нараховуватися йому грошима на персональний рахунок.
b5f0402f-a2e6-425e-93d4-91d4d6d1aa1fw1024

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ