Водії самокатів стали повноправними учасниками дорожнього руху

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт № 3023, який запроваджує нову категорію учасників дорожнього руху – користувачі персонального електротранспорту.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів депутат Київради, голова постійної екологічної комісії Костянтин Яловий.

«Законопроєктом, зокрема, визначено правовий статус користувачів персонального електротранспорту, їхні права й обов’язки, а також адміністративну відповідальність за порушення правил дорожнього руху. Водії електротранспорту матимуть право їздити велосипедними доріжками, а в разі їхньої відсутності – узбіччям автодоріг», – зазначив депутат Київради.

За порушення правил дорожнього руху для водіїв електротранспорту передбачено символічну відповідальність – штраф у розмірі 85 гривень.

Сучасне урбаністичне середовище вже неможливо уявити без альтернативних видів переміщення містом: електроскутерів і самокатів, сеґвеїв і моноциклів. Ці засоби пересування звільняють наші вулиці від надмірної кількості автівок, а в перспективі сприятимуть зниженню забруднення повітря шкідливими викидами. Їхня зручність та екологічність роблять ці види транспорту особливо популярними в молоді.

«Упевнений, що новий закон піде на користь усім учасникам дорожнього руху, а також дасть новий поштовх перспективам розвитку «зеленого» транспорту в нашому місті», – підкреслив Яловий.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ