Водій без прав – тепер це законно, якщо маєш додаток на смартфоні

З 6 лютого 2020 року в Україні почав працювати мобільний додаток державних онлайн-послуг “Дія”. Зокрема доступні водійське посвідчення та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

«Дія» – це мобільний додаток, покликаний зберігати всі необхідні документи в електронному вигляді. Завантажити додаток можна безкоштовно в APP Store та Google Play. “Дія” діятиме як при наявності інтернету, так і в режимі офлайн.

З 6 лютого абсолютно всі водії можуть не носити із собою посвідчення водія та техпаспорт автомобіля за умови, що матимуть їх в електронному вигляді. Перший реліз додатку “Дія” містить цифрове посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Ці цифрові документи мають таку ж юридичну силу, як і фізичне посвідчення. Також цифрове посвідчення водія можна буде пред’являти у якості документа при проїзді в залізничному транспорті та авіарейсах.

Про запуск мобільного додатку “Дія” стало відомо ще 29 вересня, коли представили бренд і концепцію додатку, який мав об’єднати в єдиному електронному вікні усі послуги, які надаються державою. А вже 11 грудня запустили додаток у бета-режимі. За півтори місяці бета-тестування додатку профільне Міністерство отримало заявки від 58 тисяч водіїв, з яких 32,5 тисячі взяли участь у публічному бета-тестуванні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ