Воздвиження Чесного Хреста

Воздвиження Хреста Господнього – дуже важливе християнське свято, яке щорічно відзначається 27 вересня. Це одне з найважливіших церковних свят за весь рік, тому він входить до числа дванадесятих.
Вважається, що свято приурочено до дня, коли Олена зуміла знайти хрест, на якому був розп’ятий Ісус Христос. Звичайно, вона зробила це не просто, і процес тривав не один день. Коли Олені все таки сказали, де можна знайти цей Хрест, вона почала розкопки. І в неї вийшло знайти печеру, а поруч три однакових хреста. Дізнатися який з них святий, допомогло справжнє диво. Від одного дотику, цей Хрест зцілив тяжко хвору жінку. З того моменту і почали відзначати Воздвиження Хреста Господнього.
Говорять, що на Воздвиження Хреста Господнього не можна починати нові справи. Вважається, що вони точно приведуть вас до невдачі.
А от в селах не можна було ходити в ліс. За повір’ями, у цей день лісовик перераховує всіх тварин. А людині бачити цього не можна.
Також, вважається, що в Воздвиження Хреста Господнього не можна відкривати двері і вікна. Все тому, що за повір’ями, у цей день змії шукають місце для сплячки. Тому їх не можна пускати в будинок.
Крім цього, на Воздвиження Хреста Господнього заборонено лаятися з родичами, це може закінчитися дуже погано.
Віддаючи честь святому хресту, ми віддаємо честь Христовій жертві, мукам і смерті. Кладучи на собі знак святого хреста, ми кожного разу визнаємо свою віру в нашого Спасителя.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ