Враження українців від перетину кордону з ЄС

У мережі Інтернет з’явились розповіді українців, які першими перетнули кордони Євросоюзу за біометричними паспортами.
Кордони ЄС без віз безперешкодно перетнули вже сотні українців. І це лише станом на ранок неділі, 11 червня.
Перші враження українців про зручний в’їзд до Євросоюзу:
“Угорська прикордонниця аж розгубилась на секунду, але порадилась з колегою і поставила штамп. Навіть не спитали куди і навіщо. А я ж довідку з ЖЕКу приготував (жарт)”, – пише українець, який перетнув українсько-угорський кордон.
“Безвіз працює. Польський кордон: проходження прикордонників – 5 хвилин. Жодних питань, жодних документів окрім паспорту, ніякого підтвердження платоспроможності, бронювання тощо”, – пише Олександр, який перетнув кордон через митницю “Ягодин”.
Паспортий контроль. “Вітаю вас” – сказав шведський прикордонник. Вітаю, українці. Ми того варті. Перевірка зайняла десь більше хвилини. Відбитки пальців не сканували. Запитали лише про бронь готелю. Достатньо було лише озвучити назву”, – пише Сергій.
“Дочекалися безвізу в Угорщині. Ажіотаж лиш серед журналістів. Налякали бідних угорців, що навіть паспорти не взяли”, – зазначила Катерина.
“Працівниця митниці була трохи здивована першим безвізовим паспортом, кудись з ним ходила, може порадитися, а може просто колегам показати. Але повернулася і без зайвих питань поставила штамп”, – пише ще одна українка, яка безперешкодно в’їхала у країну ЄС.
Нагадаємо, вночі, 11 червня, безвізовий режим для України вступив у дію. Відтепер українці без віз можуть відвідувати майже всю Європу – за умови наявності біометричного паспорта. Після впровадження безвізового режиму для українців відкрились кордони 30 країн.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ