ВРУ запровадила кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону

Учора, у четвер, 18 жовтня 2018 року, Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону».
Як повідомляють на офіційному сайті ВР, за цей закон проголосували 243 депутати.

Ухваленим законом передбачено кримінальну відповідальність за перетинання державного кордону України особою, яка має громадянство (підданство) держави-агресора, або іншою особою в інтересах держави-агресора, що суперечать національним інтересам України, будь-яким способом поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів або за документами, що містять недостовірні відомості. За такі діяння передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Окрім того, за повторне вчинення таких дій або вчинення їх групою осіб передбачено відповідальність у формі позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, а вчинення таких дій в поєднанні з насильством або застосуванням зброї – на строк від п’яти до восьми років.

Як повідомляє прес-служба ДПСУ, адміністративна відповідальність, передбачена статтею 204-1 КУпАП, щодо незаконного перетинання державного кордону України «звичайними» мігрантами чи порушниками залишається.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ