ВРУ зобов’язала школи облаштувати стенди про подвиги українських військових

Верховна Рада ухвалила постанову про вшанування Героїв України та інформування громадян України про подвиги українських військових (№6045).
Рішення підтримали 256 депутатів.
На думку авторів проекту, необхідно систематизувати діяльність стосовно інформування громадян України, особливо – дітей та молоді. А також особливо мешканців тих територій, вихідцями з яких є Герої України. Українці мають право знати про героїчні подвиги українських військових по захисту України, мати відчуття гордості та патріотизму за Українське Військо та воїнів.
«Цілі і завдання прийняття акта – вшанування українських воїнів – учасників АТО, інформування громадян України про події в зоні проведення АТО, виховання дітей та молоді в дусі поваги до Українського Війська, утвердження патріотизму в українському суспільстві, популяризація героїзму українських військових. А також залучення органів місцевого самоврядування та освітніх закладів до інформування про подвиги українських військових – учасників АТО»,– сказано у пояснювальній записці.
Зокрема, Верховна Рада України постановила: 1. Загальноосвітнім та вищим навчальним закладам всіх типів і форм власності облаштувати та систематично оновлювати на території своїх приміщень інформаційно-меморіальні стенди про Героїв України та їхні подвиги в ході захисту України від збройної агресії Російської Федерації. 2. Органам місцевого самоврядування забезпечити інформування жителів відповідних територій про Героїв – вихідців з цих територій шляхом публікування інформації про них в офіційних друкованих виданнях органів місцевого самоврядування, а також шляхом перейменування вулиць та найменування навчальних закладів в населених пунктах, в яких проживали/проживають Герої України на їхню честь, встановлення меморіальних дошок та пам’ятних знаків в місцях їхнього проживання.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ