Всесвітній день без автомобіля

У зв’язку з постійним збільшенням кількості автомобілів у всьому світі екологічна ситуація на планеті істотно погіршилася. Саме тому був придуманий Всесвітній день без автомобіля. Його святкують щорічно 22 вересня.

Засилля автотранспортом характерне не тільки для мегаполісів, а й для самих маленьким міст. Поступово машини стають глобальною проблемою всього людства. Багато людей в автомобільних пробках проводять більшу частину свого щоденного часу. В результаті те, що повинно допомагати жити, насправді – заважає. Більш того, автомобілі вбивають біосферу планети, частиною якої є і людина. За статистикою, один автомобіль за час свого існування опосередковано вбиває 3 тисячі людей. Цей день закликає людину замислитися над цією статистикою і припинити використовувати досягнення автомобільної індустрії без обмежень. На сьогоднішній день в світі кожну хвилину виробляють по одному автомобілю. Саме цей товар посідає третє місце за кількістю реклами в усьому світі.

Дане свято почали відзначати французи в 1998 році. До 2001 року до цього руху приєдналися жителі 35 країн, які у цей день відмовляються від цього транспортного засобу на користь велосипедів або пішої ходьби.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ