Всесвітній день біженців

20 червня багато країн світу відзначає Всесвітній день біженців. У багатьох державах цей день асоціюється з пам’яттю про африканських біженців. Спеціальна резолюція Генеральної Асамблеї ООН, яка прийнята в 2001 році, стала свідченням солідарності з жителями Африки, серед яких є величезна кількість біженців.
Ця резолюція була приурочена до 50-ої річниці Конвенції про статус біженців, яка була ратифікована міжнародним співтовариством в 1951 році. У той же час Організація африканської єдності погодилася на те, щоб це свято відзначалося разом з Днем африканських біженців, тобто 20 червня.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
За останніми даними, на планеті проживає близько 20 мільйонів біженців. Основна їх маса знаходиться в африканських країнах, а також у зоні афганського конфлікту і в Сирії. Ця проблема вважається однією з найважливіших для людства. Тому цей день покликаний звернути увагу людей на цю глобальну проблему. Центральним міжнародним органом, який займається питаннями біженців, є Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, яке було створено в 50-х роках минулого століття.
Через трагічні події 2014 року в Україні зумовлені військовою агресією Московії – нашу країну, на жаль, також не оминула проблема біженців з районів бойових дій.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ