Всесвітній день пошти

Всесвітній день пошти відзначають щорічно 9 жовтня. Це одне зі свят, які були засновані з ініціативи Організації Об’єднаних Націй. Рішення про його заснування було прийняте на конгресі Всесвітнього поштового союзу в 1969 році.

9 жовтня було вибрано в якості дати для цього свята, оскільки в 1874 році саме в цей день був підписаний Бернський договір. Тоді в Швейцарії зібралися представники 22 країн, які, в результаті, заснували Генеральний поштовий союз. Ця організація і стала прототипом Всесвітнього поштового союзу. На сьогоднішній день її членами є 189 держав усього світу.

Всесвітній день поштарів відзначають люди, які створили і розвивають найбільшу в світі мережу фізичної доставки поштових повідомлень. Вона забезпечує ефективне та недороге перевезення товарів і цінних речей у багатьох країнах, долаючи будь-які кордони та повітряний простір.

Сьогодні мережа поштової доставки переживає активне реформування в усьому світі, оскільки глобалізація та інтернет внесли свої корективи в її роботу і, відповідно, змінили вимоги клієнтів пошти до оперативності та зручності її роботи.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ