Всесвітній день продовольства

Вперше країни світу офіційно проголосили одним з найважливіших завдань викорінення голоду на планеті і створення умов для сталого розвитку сільського господарства, яке було б в змозі прогодувати населення планети.
Встановлено, що голод і недоїдання підривають генофонд цілих континентів. Діти в країнах «третього світу» народжуються і виростають кволими, відстають в розумовому розвитку. Вони не в змозі концентрувати увагу на уроках у школі.
Всесвітній день продовольства дає привід задуматись над тим, що зроблено, і що ще належить зробити для вирішення глобального завдання – позбавити людство від голоду.
Всесвітній день продовольства стали відзначати в XX столітті. Відзначається щорічно відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН A/RES/35/70. У цей день проводяться різні благодійні акції, які мають велике значення для полегшення тяжкого положення країн третього світу. Активні члени суспільства в цей день беруть участь в різних конгресах і конференціях.
Свято має також велике просвітницьке значення і допомагає громадянам дізнатися про тяжке становище з продовольством в деяких країнах. У цей день різні миротворчі організації доставляють допомогу в райони, що постраждали в результаті стихійних лих та природних катаклізмів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ