Всесвітній день психічного здоров’я

10 жовтня відзначається Всесвітній день психічного здоров’я. Ця дата входить до переліку міжнародних днів, що відзначаються ООН.

Багато хто вважає, що психічне здоров’я — це відсутність психічних захворювань. Насправді це загальне благополуччя, на тлі якого людина здатна реалізовувати свій потенціал і справлятися з щоденним стресом.

Американське прислів’я стверджує, що психіатрія — це єдиний бізнес, де клієнт завжди неправий. Можливо, це так, але от на думку Валентина Доміля «психіатри — єдині посередники між світом божевільних і божевільним світом» — і це чиста правда. Через відсутність конкуренції психіатри можуть собі дозволити зрідка порушувати непорушні закони Великого Бізнесу.

Це свято відзначається з 1992 року і щороку приділяється увага певній темі: «Жінки і психічне здоров’я», «Психічне здоров’я і старіння», «Психічне здоров’я і робота». На кожну з цих тем можна довго дискутувати, чи не так? Дружина-істеричка; теща, яку хочеться відіслати куди-небудь подалі; начальник-ідіот — всі ці персонажі з нашого реального життя. І варто замислитися, що «якщо тобі здається, що всі навколо зійшли з розуму — йди до психіатра».
10 жовтня — спільне свято, коли про психічне здоров’я говорять серйозно. Перед душевним недугою всі рівні — удачливі бізнесмени і небагаті робочі, відомі особистості та звичайні люди.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ