Всесвітній день вегана

Всесвітній день вегана — відносно нове свято. Воно було засноване 1 листопада 1994 року на честь 50-річного ювілею веганскої спільноти. Слово «веган» — це похідне від англійського слова «vegetarian», тобто вегетаріанець.

Веганське товариство було засноване в 1944 році в Англії. На перших зборах веганців, що відбулися в Лондоні, члени організації визначили головні принципи Веганізму, тобто строгого вегетаріанства. Всі вегани повинні харчуватися тільки рослинною їжею, абсолютно відмовившись від м’яса, риби, яєць, молока та навіть меду.

Крім того, це свято відзначають люди, які не носять одяг, виготовлений за рахунок матеріалів тваринного походження. Це, зокрема, шкіра, хутро, вовна, шовк та інше. Також члени цієї організації не купують товари, які тестувалися на тваринах.

В основі життя веганів — бажання припинити вбивство тварин заради потреб людей. Свято веганів має такий ж лейтмотив. Сьогодні його відзначають в усьому світі. Активісти організації проводять пікети, акції та засідання, намагаючись залучити до своїх ідей якомога більше людей.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ