Вибух на шахті на Львівщині

2 березня у селі Глухів Львівської області на шахті № 10 “Степова” ВАТ “ЛьвівВугілля” внаслідок вибуху стався обвал гірської породи.
У шахті працювало 172 гірники, на аварійній ділянці 34 гірники, з яких восьмеро загинули та ще шестеро гірників з травмами піднято на поверхню. «Наймолодшому із загиблих було 19 років, найстаршому – 44. Один з них – начальник дільниці, інший – гірничий майстер, а ще 6 – шахтарі. 14 гірників перебуває в опіковому відділенні червоноградської лікарні. Їх загальний стан – середньої важкості. У випадку потреби – готова лікарня у Львові, у разі необхідності готові забезпечити лікування закордоном», – розповів очільник ОДА.
За фактом вибуху на шахті відкрито кримінальне провадження.
Створено спеціальну комісію з експертів, яка буде розслідувати причини аварії. За попередніми даними, причиною трагедії на шахті “Степова” на Львівщині називають вибух метану, який стався на глибині більше ніж 550 м. Проте дійсні причини має встановити спеціальна комісія.
Повідомляється, що у шахті «Степова» відбувалися роботи з відкриття нової лави для збільшення обсягів видобутку.
До проведення аварійно-рятувальних робіт залучено підрозділи Міненерговугілля та ДСНС. На шахті тривають аварійно-рятувальні роботи та створено координаційний штаб.
В Україні оголошено всеукраїнську жалобу через загибель шахтарів внаслідок вибуху на шахті “Степова” на Львівщині.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ