Всеукраїнський день пам’яті загиблих байкерів

Сумна пам’ятна дата, Всеукраїнський день пам’яті загиблих мотоциклістів (байкерів), відзначається щорічно 18 вересня. У цей день у містах України вшановують пам’ять байкерів, які загинули в аваріях. Ця «традиція» започаткована в Україні.
В цей день по всіх містах, о 20:00 згадують тих кого з нами більше не має. Розпочалась ця «традиція» із трагедії, що сколихнула увесь байкерський світ. 16 вересня 2008 року у місті Сімферополь, мчавший на шаленній швидкості автомобіль «Бентлі», на смерть збив 25-річну мотоциклістку Анну Мішуткіну, у байкерському середовищі відому, як «Нікіта́» За кермом знаходився син, кримського екс-депутата, Йосифа Файнґольда. Судовий процес триває й досі.
Байкери всієї України підтримали ідею, зробити день похорону Ані, щорічним днем пам’яті загиблих мотоциклістів. 18-го вересня байкери організовують мотоколони центральними вулицями міст, з траурними стрічками, в 20-00 запалюють поминальний хрест зі свічок. Люди шикуються в коло і після реву моторів, в світлі фар, проводять хвилину в тиші , поминаючи всіх , хто загинув на дорогах .
У цей день, серед байкерів є негласне табу — не осуджувати, не обговорювати і не звинувачувати автомобілістів, в тому числі винуватців ДТП. Важливіше нагадувати всім про дотримання правил дорожнього руху, та поважне ставлення до усіх учасників руху. Мотоцикліст – такий же учасник дорожнього руху, тільки менш захищений.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ