Вулицями Львова пройшла загальноміська Вервиця

Львів єднався у молитві. Вчора, у неділю, 7 жовтня 2018 року, тисячі вірян, духовенство, громадські та релігійні організації, представники міської влади взяли участь у вже традиційній для міста загальноміській молитві на вервиці.

Цьогоріч загальноміська Вервиця носить назву «Сила Слабкості», адже нинішня спільна молитва у особливий спосіб присвячена людям із особливими потребами. Про це повідомила прес-служба УГКЦ.

«Сьогодні Господь учинив навіть лагідною природу, щоб дати можливість спільно з’єднатися у молитві до Пресвятої Богородиці! Особи з особливими потребами вже готові вийти, щоб молитися за нас усіх! А чи готові ми залишити усе, взяти один одного за руку і вийти, щоб свідчити?» – коментує нинішню молитву о. Павло Дроздяк, глава прес-служби Курії Львівської Архиєпархії, співорганізатор Вервиці.

Молитовна хода була присвячена 10-літтю спільноти Лярш в Україні, тож особливу роль у її організації взяли спільноти «Лярш-Ковчег», «Віра і Світло», «Емаус», «Джерело» та інші спільноти, що працюють із людьми з особливими потребами.

Багатолюдний похід вирушив за звичним шляхом – від храму святого Архистратига Михаїла (вул. Винниченка, 22), і, пройшовши молитовними зупинками центром міста, завершився на площі святого Юра. Участь у ході взяли Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, численне духовенство, монашество та вірні. У слові на початок молитви Преосвященний владика Володимир звернув увагу на особливі слова, якими керується спільнота Лярш: «Слабкі потребують сильних. Але і сильні потребують слабких».

Молільники розважали над Радісними Таїнствами Вервиці разом зі свідченнями епізодів із життя людей із особливими потребами, глибокого прикладу відчуття Бога через особливий дар їхнього життя.

Завершилася Вервиця перед пам’ятником Праведному Митрополиту Андрею молитовними стихирами та молитвою до Пресвятої Богородиці. Зі словом подяки до вірних звернувся Митрополит, поручивши їх під покров Богородиці, яка завжди спішить на поміч своїм дітям, що їх їй поручив її Син – Ісус Христос. Після Архиєрейського благословення всі присутні разом помолилися за чесні вибори та за мир в Україні. На завершення молитовної ходи до присутніх звернувся Роман з живими свідченнями віри особи, яка має особливі потреби.

Вервиця вулицями міста вже традиційно щороку відбувається у місяці жовтні. Особливого значення вона набирає саме тепер, у контексті заклику Святішого Отця Папи Франциска про усильну молитву на вервиці для оборони Церкви від спокус диявола. До спільної всеміської молитви долучаються як львів’яни, так і гості міста, духовенство та монашество, військові, представники влади.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ