Вже приблизно 400 дітей-переселенців скерували на лікування закордон

Українці, які вимушено покидають власні домівки із східних, південних та центральних областей та знаходять свій прихисток на Львівщині отримують усю необхідну їм медичну допомогу. Про це розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

«З початку воєнних дій є велика кількість тимчасово переміщених осіб, яка звертається за медичною допомогою Це особи з хронічними захворюваннями, які потребують спеціального нагляду. Відповідно усі медичні працівники та заклади у які звертаються такі пацієнти консультують та надають усю допомогу та можливість отримати усі медикаменти потрібні для лікування»,- зазначив він.

Зокрема, серед переміщених осіб левова частка – це діти.

«На базі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру відповідно до наказу МОЗ створено центр, який координує надання допомоги діткам з онкозахворюваннями, важкими орфанними захворювання. Загалом від початку війни приблизно 400 дітей скерували закордон і вони знаходяться на лікуванні у відповідних клініках», – зазначив Орест Чемерис.

Окрім цього, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» знаходяться понад 50 дітей і щоденно більше 20 дітей у супроводі дорослих звертаються за допомогою. Серед них – 5-6 дітей потребують стаціонарного лікування.

«Окрім того, ми приймаємо діток з будинків дитини, які евакуйовуються з місць активних бойових дій. Сьогодні, до прикладу, зустріли більше сотні дітей із Запоріжжя, які розміщені і отримують всю необхідну медичну допомогу», – розповів Орест Чемерис.

Також керівник департаменту поінформував, що на базі Львівського обласного кардіологічного центру розмістили філію інституту професора Ємеця, яка займається питаннями дитячої кардіології. Сьогодні філія розгортає свою роботу, консультації вже тривають, а наступного тижня планують проводити перші оперативні втручання.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ