ХІХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Цьогоріч Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться 8 листопада об 11:00. Щороку ця подія, приурочена до Дня української писемності та мови, об’єднує тисячі українців з усього світу. Писатимуть радіодиктант уже вдев’ятнадцяте. Текст традиційно звучатиме на хвилях першого каналу Суспільного радіо UA: Українське радіо, його читатиме Олександр Авраменко.

Основною локацією, де писатимуть радіодиктант, стане Національна бібліотека імені Володимира Вернадського. Ведучий Роман Коляда мовитиме з виїзної студії UA: Українське радіо, щоб українці з усіх куточків країни могли долучитися до події. Трансляцію наживо також дивіться на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Цього року правила радіодиктанту національної єдності зазнають змін.

Перевірити правильність написання диктанту можна буде вже за 15 хвилин після прочитання — текст оприлюднять на сайтах суспільного мовника: UA: Українське радіо та UA: Cуспільне мовлення.
Одразу після завершення диктанту всі охочі можуть надіслати свої роботи електронною поштою на адресу rd@nrcu.gov.ua, щоб узяти участь у конкурсі на найкращу роботу. Це потрібно зробити протягом 15 хвилин із моменту закінчення акції — тобто до оприлюднення тексту радіодиктанту.
Додатково відбудеться конкурс на найкращий твір. Тему твору оголосять на початку ефіру, об 11:00. Його, разом із текстом радіодиктанту, потрібно буде надіслати до 10 листопада на адресу: Київ, 01001, вул. Хрещатик, буд. 26, UA: Українське радіо або на електронну пошту rd@nrcu.gov.ua з поміткою «Твір». Десять найкращих творів відзначать призами.

Нагадаємо, минулого року до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності долучилося майже 33 000 учасників, а 311 людей написали його без жодної помилки — це стало рекордом за весь час існування радіодиктанту.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ