Як допомогти дитині адаптуватись до школи?

Розпочався навчальний рік, тож важливо допомогти дитині адаптуватися до нового ритму життя після тривалих літніх канікул. Це допоможе знизити рівень стресу, який супроводжує будь-які зміни.

✅ Слідкуйте за харчуванням
Раціональне харчування — основа й запорука формування здоров’я дитини, тож необхідно забезпечити школяра збалансованим раціоном із достатньою кількістю поживних речовин та мікроелементів. Подбайте про те, щоби ваша дитина мала можливість здорового перекусу в школі: фрукти та ягоди, горіхи, овочі — чудовий варіант швидкої й корисної їжі, яка дозволить втамувати відчуття голоду між основними прийомами їжі.
Важливо також слідкувати, щоби дитина пила достатню кількість рідини, адже брак води може стати причиною швидкої стомлюваності, втрати концентрації уваги, погіршення загального самопочуття. Покладіть у рюкзак пляшку з питною водою й періодично нагадуйте школяреві про необхідність пити.

✅ Створіть умови для підтримки фізичної активності
Знання, які дитина здобуває в школі, — дуже важливі. Проте слідкуйте за балансом розумової й рухової активності. Помірні фізичні навантаження сприяють гармонійному розвитку м’язів та опроно-рухового апарату дитини, стимулюють працездатність.
Запропонуйте дитині виконувати невелику розминку після кожних 45 хвилин навчання, а краще станьте зразком для наслідування і власним прикладом продемонструйте необхідність та доцільність фізичної активності.
Обговоріть інтереси та сфери зацікавленості дитини, запропонуйте долучитися до спортивних секцій чи гуртків. Відвідування секцій не лише сприятиме фізичному розвитку, а й допоможе формуванню нових соціальних зв’язків.

✅ Надавайте дитині емоційну підтримку
Будьте готові відповісти на всі запитання дитини, задовольнити її цікавість. Особливо це важливо для дітей, які йдуть до школи вперше, та для дітей, які матимуть досвід великої кількості нових навчальних дисциплін (5 клас). Висловлюйте емоційну підтримку дитині та готовність допомогти у всіх ситуаціях.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ