Як не підхопити інфекцію через смартфон

Усі поверхні, з якими контактує людина, покриті безліччю бактерій. Очевидно, що на поверхні ґаджетів знаходиться чимало різних бактерій. Більшість з них не мають жодної загрози для людини. Але, наприклад, хвороботворні бактерії, які викликають харчове отруєння, можуть спричинити застуду чи завдати шкоди, якщо проникнуть до організму.

Зазвичай небезпечні бактерії потрапляють до організму через їжу, якої ми торкаємося. А телефон також є так званим «транспортним засобом» для збудників інфекцій.

Але, якщо ретельно мити руки перед їжею і не мати на них жодних пошкоджень – інфекції організму не загрожують. Тому фахівці радять не користуватися телефоном під час прийому їжі та протирати пристрій за допомогою спеціальної серветки для дезінфекції. Наприклад, один раз вранці й один раз увечері.

Окрім того, систематично слід протирати телефон, якщо на ньому є гумовий чохол. Оскільки на такому покритті нагромаджується більше бактерій у порівнянні з металом, склом або пластиком.

Також бактерії накопичуються у стиках між самим апаратом і захисною накладкою, тому такі місця вимагають додаткової уваги.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ