Як не стати жертвами шахрайства з використанням фішингу

Під час воєнного стану набули популярності схеми з використанням фішингових сайтів, які маскуються під ресурси для оформлення соціальних виплат від держави, фондів, міжнародних організацій.

Забезпечення надійного кіберзахисту – одне з ключових завдань для
кожного українця та організації будь-якої форми власності. Адже кібервійна
триває, а загроза з боку російських хакерів не знижується. У сучасному
цифровому світі, кіберзагрози стають все більш серйозними, і важливо приділяти
належну увагу захисту своїх персональних даних, комп’ютерних систем та мереж.

Міністерство культури та інформаційної політики України разом з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки та Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України підготувало ряд інформаційних матеріалів для підвищення рівня обізнаності громадян в питаннях кібербезпеки.

На фішинговий сайт може вказувати будь-яка відмінність у URL-адресі (зайві символи, невірне написання). Користувачам варто завжди звертати увагу на адресу необхідного сайту, а також не переходити за підозрілими гіперпосиланнями і не вводити конфіденційні дані.

Для онлайн-шопінгу рекомендують використовувати перевірені сайти, а інформацію щодо соціальних виплат отримувати лише з офіційних сторінок державних органів.

Кіберполіція наголошує, що схеми з використанням фішингу зловмисники можуть використовувати і на платформах оголошень. Тому при купівлі-продажу товарів, обговорюйте деталі угоди лише у чаті цієї платформи і не переходьте у сторонні месенджери. З відеоінструкцією актуальних порад можна ознайомитися за посиланням.

Довідково:

Фі́шинґ — вид шахрайства, метою якого є виманювання в довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів онлайнових аукціонів, сервісів із переказу або обміну валюти, інтернет-магазинів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ