Як уникнути інфаркту

Сім простих порад, як знизити шанс своєї передчасної смерті, мінімізувавши ризик отримання серцевого нападу, розвитку інфаркту або інсульту.
1. Регулярно перевіряйте тиск.
Інсульт і захворювання серця входять до п’ятірки найбільш поширених причин смерті в усьому світі , щорічно забираючи життя близько 20 мільйонів чоловік. При цьому фахівці вважають, що в 80 % випадків цієї смерті можна було запобігти.
Ви істотно зменшите ризик передчасного відходу з життя, дотримуючись найпростіших профілактичних заходів і як мінімум раз на місяць перевіряючи рівень артеріального тиску. Пам’ятайте, що 7 % померлих від інсульту та інфаркту не досягнули 45 років .
2. Уникайте помилок у дієті.
Споживання надмірної кількості тваринних жирів і транс-жирів (твердих рослинних жирів, хімічним шляхом перетворених на рідку форму) спричиняє підвищення рівня «поганого» холестерину в крові, що, у свою чергу, забиває артерії.
Намагайтесь уникати жирних продуктів, маргарину, а також фастфуду та промислової випічки, що містить велику кількість вищезгаданих транс-жирів. Пам’ятайте, що існують численні дослідження, які показують, що вони викликають рак.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
3. Слідкуйте за рівнем цукру в крові.
Надмірне споживання цукру може спричинити за собою розвиток діабету, що є одним з основних факторів, які підвищують ризик інсульту. Лікарі вважають, що наявність цукрового діабету «старить» організм людини на цілих 15 років.
Хронічно підвищений рівень цукру в крові викликає деструктивні зміни в кровоносних судинах (у тому числі, і в судинах серця і головного мозку), при цьому багаторазово посилюючи негативні наслідки, наприклад, інсульту.
4. Киньте палити.
Список викликаних курінням факторів, що підвищують ризик серцевих хвороб, практично нескінченний: куріння підвищує тиск, куріння робить кров більш густою, куріння викликає відкладення холестерину на стінках артерій (атеросклероз) і так далі.
Вважається, що понад 20 % смертей в Сполучених Штатах Америки викликано курінням. При цьому під курінням мається на увазі як безпосереднє паління сигарет, так і вдихання чужого сигаретного диму, куріння кальянів, трубки і так далі.
5. Підтримуйте нормальну вагу.
Незважаючи на те, що різні формули «ідеальної ваги» досить приблизні (спортсмени можуть важити більше норми, не страждаючи при цьому ожирінням), такі формули таки здатні показати наявність надмірної ваги у людей звичайної статури.
Лікарі вважають, що якщо люди, що володіють зайвою вагою, знизять її всього лише на 5 кг, вони істотно знизять цим ризик серцевого нападу – у більшості випадків надмірна вага пов’язана з підвищеним тиском і високим рівнем холестерину в крові.
6. Займайтесь фітнесом.
Постійні заняття фітнесом і спортом (особливо використання різних кардіонагрузок – бігу, швидкої ходьби, плавання) істотно знижують ризик інфаркту та інсульту, підтримуючи організм в цілому і серце зокрема в хорошій фізичній формі.
Крім цього ті, хто регулярно займаються фітнесом, в більшості випадків не страждають надмірною вагою, більш трепетно ​​ставляться до свого харчування і дієти, не допускаючи споживання зайво солодкої або надміру жирної їжі.
7. Знайте ознаки інсульту.
Ознаками інсульту можуть бути різкий головний біль (у більшості випадків), відчуття слабкості однієї з половини тіла, раптові складності в розумінні мови, різке погіршення зору (на один або два ока), порушення координації в просторі.
Якщо ви відзначили у себе ряд цих ознак, негайно викликайте швидку допомогу, не намагаючись дістатись до лікарні самостійно, і не приймаючи ніяких ліків. Пам’ятайте, що критично важлива професійна допомога протягом першої години.
Інсульт, інфаркт та інші серцеві захворювання є однією з найбільш частих причин смерті в усьому світі. Регулярно займаючись фізичними вправами і дотримуючись розумної дієти, ви можете істотно знизити ризик померти раніше.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ