Як вберегтись від осінньої застуди

Осінь є тією порою, коли підхопити застуду простіше простого, інформує Ukr.Media.

Тому потрібно вжити заходів, щоб не ходити простившим.

Як не захворіти восени: 10 порад:

Похід до лікаря
Якщо ви звикли закладеність носа списувати на сезонну алергію, то вам рекомендується негайно сходити до лікаря. Всі ці «сезонні алергії» ні що інше, як застуда. Найкращим вирішенням проблеми стане вакцинація. Крім цього рекомендується здати кров на аналізи. Краще убезпечити себе заздалегідь, ніж потім лікувати грип, який може перерости в щось більш серйозне.

Перегляньте раціон харчування
Так, пройти міжсезоння без втрат для зовнішності і здоров’я досить складно. Однак це цілком можливо. Потрібно лише підкріпити організм порцією сил. Зробити це можна шляхом коригування раціону харчування.
Постарайтеся обмежити себе в споживанні цукру. Також рекомендується харчуватися простими стравами, які не навантажують організм. Причому харчуватися краще всього 4-5 разів на день, але в невеликих кількостях.

Включіть в раціон сезонні продукти
В осінній період дозрівають справді корисні овочі і фрукти, в яких міститься величезна кількість потрібних нам вітамінів. Та й покупка сезонних продуктів не сильно вдарить по вашому гаманцю. Гарбуз, яблука, виноград, горіхи – лише невелика кількість сезонних продуктів. Причому вони неймовірно корисні, особливо восени.
Клітковина, яка міститься в овочах, нормалізує травлення, а білки і жири з горіхів забезпечать організм енергією. До речі кажучи, сезонними продуктами можна і запастися на зиму. Зараз не складно відшукати кілька рецептів солінь і варення, які вам підійдуть.

Більше води – менше алкоголю
Ні для кого не секрет, що надмірне вживання алкоголю негативно позначається на здоров’ї людини. У міжсезонний період вживати алкоголь і зовсім не варто. Краще всього замінити алкоголь на воду. Якщо вам хочеться смаку, то замість алкоголю можна вживати чай (без цукру) і свіжовичавлені соки. Через короткий час ви помітите позитивний ефект, який і допоможе пережити осінній період.

Більше рухів!
Спорт – дуже корисне і важливе заняття, особливо в міжсезонний період. Якщо на вулиці стоїть досить тепла погода, то можна займатися бігом або хоча б прогулянками по лісі. При настанні холодів найкраще записатися в зал і проводити вільний час там. Якщо вільного часу бракує на походи в зал, то можна обмежити себе ранковою зарядкою і пішими прогулянками (від роботи до дому і навпаки).

Залишайтеся в теплі
Зверніть увагу на свій одяг. Якщо ви досить швидко мерзнете, то є сенс прикупити термобілизну і зимові речі в осінній період. Саме восени не рекомендується промерзати, т. к. це прямий шлях до застуди і грипу.

Догляд за обличчям і волоссям
Восени ваша шкіра і волосся хочуть підвищеного догляду. Шкіра потребує хорошого зволоження і захист від впливів навколишнього середовища. Волосся, в свою чергу, вимагає відновлення після літнього сонця. Тому придбайте декілька засобів в спеціальному магазині і не давайте шкірі і волоссю псувати вам настрій.

Зробіть побут більш комфортним
Як би ми не старалися, проводити багато часу на вулиці вже не вийде. Тривалі дощі та зниження температури рано чи пізно змусять вас проводити більше часу вдома. Тому важливо створити вдома умови, які допоможуть пережити осінь без особливих втрат.
Крім ковдри і великої чашки для кави можна придбати зволожувач повітря, ароматичні свічки, трав’яні чаї, солі для ванн і т. д. Все що душа забажає. Намагайтеся підтримувати щоденну різноманітність, щоб не вводити себе в осінню тугу і смуток.

Плануйте і виконуйте
Спробуйте скласти режим дня і дотримуватися його. Спочатку це може здатися складною справою. Однак через кілька днів ви помітите, що створений режим дня можна вписати ще кілька днів без будь-яких втрат.
Завдяки режиму дня ви зможете вирушати в сон в один і той же час, що сприятливо позначиться на ранковому стані. Та і запас сил від цього стане тільки вище. Плюс до всього, нормалізується харчування. Намагайтеся складати графік так, щоб завдання в ньому не вимотували вас до настання вечора.

Важливо вчасно пригальмувати
У деяких людей з настанням осені та зими з’являється підвищена зайнятість. Це обумовлюється скороченням дня і бажанням встигнути вирішити всі проблеми до настання темряви. Такі люди починають більше вимотуватися, тому осінньо-зимовий період вони переживають досить складно. Якщо ви один з таких людей, то рекомендується взяти себе в руки і переглянути свій графік.
Якщо ви помітили, що стали виконувати більше справ і, відповідно, більше втомлюватися, то зробіть собі відпочинок. Важливо розуміти, що організм не зможе перебувати постійно в тонусі і виконувати величезну кількість завдань. Йому необхідний відпочинок. Тому виділяйте час на заняття, які допоможуть вам розслабитися.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ