Як вибрати секцію, або гурток для дитини

Почати, мабуть, варто з аналізу того, до чого, на ваш погляд, у вашого сина або дочки є здібності, схильності, що їх цікавить. Не обов’язково, щоб у дитини був талант до чого-небудь.

Мудрі батьки думають не тільки про те, що дитині цікаво, але і про те, що йому стане в нагоді в житті. Зокрема, у дівчаток у зв’язку з цим повинен бути свій підбір гуртків і секцій, у хлопчиків – свій, хлоп’ячий набір.

Поцікавтеся думкою дитини. Можливо, у нього вже є на прикметі який-небудь гурток, в який він хотів би ходити. А може, він взагалі нічого про це не знає.

Якщо син або донька наполягають на своєму, не погоджуються з вашими доводами, то можливий варіант, при якому ви поступитеся. Вибір гуртка не настільки відповідальний, як вибір школи. В гіршому випадку дитина незабаром покине той гурток, який так рвався.

Доцільно поцікавитися, де займаються друзі дитини по школі, по двору. Йому буде комфортніше, якщо і позашкільні заняття будуть проходити в його звичному колі спілкування.

Якщо ж у дитини не складаються відносини з однолітками, то, можливо, спілкування на нейтральній території допоможе їх налагодити. Однак будьте обережні, якщо у дитини явно негативні стосунки з однокласниками, не варто записувати його в ту ж секцію, де займаються його «недруги». Конфлікт «переселиться» разом з ним в новий колектив, і відвідування гуртка стане для дитини не задоволенням, а покаранням. Краще почати все з чистого аркуша. Раптом в новому колективі дитині більше пощастить?

З практичної точки зору, безумовно, має значення і ціна, в яку вам обійдеться подібний розвиток і розвага дитини. Вибирайте гурток, який ви дійсно в змозі оплатити.

Якщо ви приблизно визначилися з секцією (або секціями), куди хочете віддати дитину, вирушайте в розвідку на місцевість.

Якщо вам все сподобалося і умови вас влаштовують, відвідайте з дитиною пробне заняття.

У батьків, записавших дитину в секцію, необхідно по-новому організувати час сина або дочки, щоб все встигнути.

Заздалегідь позбудьтеся ілюзій. Дитина ще досить малий і не в змозі нести за себе повну відповідальність. Його інтереси нестійкі.

Пам’ятайте, що ви дбаєте про фізичному, психічному, творчому, соціальному розвитку своєї дитини.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ