Як відбуватиметься вакцинація на Львівщині

На Львівщині створено 14 мобільних щеплювальних бригад. З них 10 – у Львові та ще 4 за межами міста.

Про це, 3 лютого, розповіла Наталія Іванченко-Тімко, яка керує Львівським обласним лабораторним центром МОЗ.

«Бригади створені для того, щоб вакцинувати людей, які потрапляють у першу хвилю на вакцинацію проти COVID-19. Вакцинуватимуть медиків ковідних лікарень, працівників бригад швидкої медичної допомоги, працівників цих мобільних щеплювальних бригад, працівників лабораторій, які проводять дослідження на COVID-19. Також вакцинуватимуть людей, які перебувають у закритих організованих закладах для людей старшого віку. Тобто це геріатричні центри, інтернати і їх працівники», – сказала Наталія Іванченко-Тімко.

Вона пояснила, що мобільна бригада працюватиме у такому складі: лікар, два середні медичні працівники та водій. За ними будуть закріплені автомобілі, які вранці забиратимуть вакцину, а далі бригада їздитиме по тимчасово створених пунктах щеплень на базі ковідних лікарень, або на базі інтернатів.

«Там проводитимуть профілактичне щеплення. Також людина півгодини перебуватиме у цих пунктах після щеплення. Тим, кого провакцинують проведуть повторну вакцинацію від 21 до 28 днів після першого профілактичного щеплення.

Ми очікуємо надходження партії вакцини орієнтовно через два тижні. Це буде вакцина Pfizer і BioNTech, а в подальшому буде вакцина Moderna. Обидві належать до числа мРНК вакцин», – сказала вона.

За словами Наталії Іванченко-Тімко, першочергово по списку на щеплення визначено 13600 осіб. Зголосилося – 7200.

Варто зазначити, що наразі розпорядження щодо розподілу вакцин по регіонах України ще немає. Загалом Україна отримає 117 тисяч доз вакцин. Вакцини приїдуть у замороженому вигляді. Їх розморожуватимуть на місці і повинні будуть ввести людям протягом 5 днів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ