Якість освіти в сільській місцевості

Всі мають чітко розуміти, в якому стані сьогодні перебуває галузь освіти у сільській місцевості з точки зору наповнення шкіл. 31% — початкових шкіл в сільській місцевості мають наповнення – 10 учнів, 27% 1-9 класів шкіл 2 ступеню мають менше 40 дітей у школі загалом. Звісно, такі показники вкрай негативно впливають на стан якості навчання, кількості вчителів та їх фаховості.
«Ми повинні змінювати це, і змінювати негайно. Ми не можемо повернути дітям повторно десять років, коли вони зможуть отримувати якісну освіту. Саме реформа децентралізації в освітньому секторі є вкрай важливою. Ми повинні створювати опорні школи і доєднатувати до них початкові класи, створити необхідну дорожню інфраструктуру, забезпечити підвезення дітей, запустити шкільні автобуси і вчити якісно дітей. Це чіткий план на найближчий час», — наголосив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
Сьогодні в Україні, в рамках реформи децентралізації створено 178 опорних шкіл (до яких приєднано 511 початкових шкіл), 39 з яких в ОТГ.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ