Яку підтримку на Львівщині можуть отримати ті, хто служить або служив у лавах ЗСУ

Про можливості для захисників поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Дорогі воїни, ветерани та члени сімей наших Захисників і Захисниць! Уже вдруге наша держава відзначає День Збройних Сил України в умовах повномасштабної війни. Час, в якому живемо, вимагає мобілізації, у тому числі – мобілізації духу. А ще він вимагає конкретики. Тому сьогодні я хочу нагадати вам, дорогі оборонці, на яку підтримку ви можете розраховувати на Львівщині за те, що виконали або виконуєте перед державою найвищий обов’язок – захищаєте її», – зазначив очільник області Максим Козицький.

Відтак, якщо вас цікавить соціальне забезпечення, зокрема надання адресної допомоги на реабілітацію, співфінансування по житлу, виплата «Золота Зірка», соціально-професійна адаптація, телефонуйте у Відділ соціального захисту Захисників та Захисниць України департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА: (032) 255 4450.

Щоб отримати юридичну консультацію, зверніться в Офіс підтримки родин військових у Львові за номером: +380682606815. Тут зокрема можна отримати безкоштовний адвокатський супровід з питань правового захисту та відновлення прав військовослужбовців (встановлення фактів, що мають юридичне значення; соціальних гарантій та ін.).

У межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, особи з інвалідністю чи пораненнями, які вони отримали внаслідок війни, можуть здобути робітничі професії у закладах професійної освіти Львівщини із подальшим працевлаштуванням на підприємствах області. Деталі за номерами: (032) 276 9760 або (032) 276 4563, Наталія Рибак.

Львівська обласна військова адміністрація надає фінансову підтримку бізнес-проєктам учасників російсько-української війни, а саме – стартапам. Докладніше розкажуть у відділі розвитку торгівлі і підприємництва Департаменту економічної політики Львівської ОДА: (032) 261 2713.

Якщо вас цікавить створення або розвиток бізнесу в агропромисловому секторі, зверніть увагу на Комплексну програму підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021 – 2025 роки, в межах якої ви можете скористатися пільговим кредитуванням для Захисників та Захисниць України. Більше інформації за номером (Департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА): 032 255 5062.

Отримати грант на реалізацію власної бізнес-ідеї можна у Львівському обласному центрі зайнятості. Детально пояснять на Гарячій лінії Львівського обласного центру зайнятості: +380966825183.

Більше інформації про можливості, які Львівська ОВА напрацювала для вас та ваших сімей, знайдете на офіційному сайті Львівської ОДА – у вкладці «Захиснику та Захисниці».

«Дякуємо вам за захист. Слава Україні! Слава усім, хто служить або служив у лавах ЗСУ! Пам’ятаємо про кожного і кожну, хто не повернувся живим з війни. Щирі співчуття рідним. Ваш біль – це біль всієї держави», – додав начальник Львівської ОВА.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ