ЄС допоможе реформувати відділи поліції на Львівщині

Європейський Союз розпочав реалізовувати проект «Підтримка реформи поліції в Україні» вартістю 6 млн євро, який впроваджуватимуть у 20 відділах поліції Київської, Харківської та Львівської областей.
Європейський Союз розпочав проект «Підтримка реформи поліції в Україні» (ПРПУ) вартістю 6 мільйонів євро. Він спрямований на покращення взаємодії з громадськістю у 20 відділах поліції трьох областей України. Проект є продовженням діяльності Консультативної місії ЄС і буде реалізовуватися протягом 18 місяців поліцією Швеції, Управлінням ООН з обслуговування проектів (UNOPS) за підтримки КМЄС.
За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, проект впроваджуватимуть в експериментальному порядку у 20 відділеннях на території Київської, Харківської та Львівської областей. Їх буде оснащено сучасними комп’ютерними системами, транспортом, логістикою.
Заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв зазначив, що саме ці 20 відділів було обрано за результатами соціологічних досліджень, які проводили в регіонах. Це регіони з найбільш напруженою оперативною обстановкою.
Для поліпшення взаємодії поліції з громадою проект передбачає ремонт приймальних приміщень 20 поліцейських відділів – учасників проекту та передачу 15 поліцейських автомобілів. У рамках проекту також планують проведення тренінгів з лідерства для керівників вищої та середньої ланки поліції, а також навчання в інших сферах, наприклад, курси управління стресом.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ