Юрій Шухевич вимагає звільнити авторів підручника, які назвали його батька колаборантом

Син головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича Юрій Шухевич вимагає покарати відповідальних за випуск скандального підручника з історії для 10 класу.

“Вимагаю негайно звільнити з роботи вдіповідальних осіб за сепаратиську роботу! Ми тепер очищаємося на полі церковному і пора так само очиститися на полі історичному. Байки про наш колабораціонізм нам в голову вбила совєтська пропаганда. У той час, як Нюрнберзький трибунал не визнав такого факту і на суді було підтверджено те, що українські націоналісти вже з 1941 року боролися з гітлеризмом“, – пише Юрій Шухевич на своїй сторінці в “Фейсбук”.

Цьогоріч Міністерство освіти вирішило вписати українську історію в світову і дописалося до того, що зобразило борців за волю України, символів української самостійності та соборності, ледь не найбільшими злочинцями ХХ століття.

Так, МОН рекомендувало новий підручник для 10-го класу загальної середньої освіти “Історія: Україна і світ (інтегрований курс, рівень стандарту)”, авторства Олени Аркуші та Мар’яна Мудрого.

Цей підручник переконує українських учнів, що найяскравішими “проявами колабораціонізму” з нацистами були… українські підрозділи “Нахтігаль” та “Роланд”, а також дивізія “Галичина”.

Ілюстрували цю українофобську писанину портретом самого головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

25 жовтня 2018 року депутати Львівської обласної ради підтримали звернення до Міністерства освіти і науки України, яке ініціювала фракція ВО «Свобода», щодо неприпустимості прирівнювання у шкільних підручниках Головного командира УПА Романа Шухевича до колаборантів нацизму. Депутати також закликають інші обласні ради ухвалити аналогічні рішення.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ