З 1 червня на Львівщині планують розпочати туристичний сезон

Світові експерти прогнозують, що через пандемію коронавірусу більшість людей відпочиватимуть в межах своєї країни. Управління туризму та курортів ЛОДА готується до можливого збільшення внутрішнього туристичного потоку, передає пресслужба Львівської облдержадміністрації.

“Ми вже розробляємо стратегію виходу з кризи туристичної галузі Львівщини. Маємо травень для того, щоб зробити все максимально можливе: допомогти вийти з кризи туристичному бізнесу, підтягнути якість туристичної інфраструктури в області, впровадити заходи безпеки у закладах харчування та готелях. Першого червня туристичний сезон має стартувати. Кожна криза – це шанс вирости, придумати щось нове. Сьогодні дуже важливо зосередитися на еко- та агротуризмі, оздоровчому напрямі відпочинку, а також мандрах для родин. Львівщина має всі передумови, щоб надати якісні та безпечні послуги для туристів”, – говорить заступник голови ЛОДА Юрій Холод.

В.о. директора НПП “Сколівські Бескиди” Василь Приндак каже, що за півтора місяці у Сколе має з’явитися новий інформаційно-екологічний центр з автостоянкою. Він стане стартовою точкою маршруту на гору Парашка та екостежки “До Альтани”. Там можна буде залишити авто та отримати інформацію про маршрути всього НПП “Сколівські Бескиди”.

Будівництво нового інформаційного центру передбачає проєкт “Розвиток сталого туризму на природоохоронних територіях”. Він фінансується він в межах транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Бюджет проєкту 18 790 євро. 10%, а саме 1879 євро, з них – дофінансовують з обласного бюджету.

“Ми звернулися до уряду з пропозицією надати спеціальні низьковідсоткові кредити для підприємців галузі туризму. Скасування туристичного збору – річ добра, але цього критично мало. Пропонуємо якнайшвидше дозволити роботу готелів, які зможуть гарантувати дотримання чітких суворих правил гігієни та безпеки для гостей”, – додає Юрій Холод.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ