З 1 жовтня водії зобов’язані увімкнути фари автомобіля за містом

Від 1 жовтня водії поза межами населених пунктів мають вмикати денні ходові вогні, або ближнє світло фар. Штраф за не ввімкнене ближнє світло в Україні становить від 425 до 510 гривень.
Це обов’язкова вимога Правил дорожнього руху,.

Вимога їздити зі “світлом” буде чинна до 1 травня.

Нагадуємо про обов’язкову до виконання вимогу ПДР — з 1 жовтня до 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їхньої відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар”. Така вимога пояснюється зниженням видимості на дорогах та автомобіль з увімкненим світлом більш помітний на асфальтному покритті.

Наступає період дощів, туманів і снігопадів, через що часто виникає недостатня видимість на дорозі. Саме тому важливо позначати переміщення авто увімкненими ходовими вогнями або денним світлом фар. Так ваш автомобіль буде помітним для пішоходів та інших учасників дорожнього руху, а ще це зменшує ризики потрапляння в ДТП.

За порушення п. 9.8 ПДР України передбачено покарання. Штраф за не ввімкнене ближнє світло в Україні становить від 425 до 510 гривень.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ