З нагоди 30-річчя Незалежності Україну вперше відвідає Вселенський Патріарх Варфоломій І

Напередодні Дня Незалежності України до Києва приїжджає Вселенський Патріарх Варфоломій I. Перебуватиме він у столиці упродовж 20-24 серпня.

До слова, це перший візит Варфоломія I до нашої країни після отримання Православною Церквою України статусу автокефальної церкви.

Відомо, що під час візиту Вселенський Патріарх Варфоломій та Митрополит Київський Епіфаній завтра, 21 серпня, о 09:30 год, покладуть квіти біля «Стіни пам’яті загиблих захисників України» та біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору.

Також у цей день о 10:00 год Варфоломій проведе подячний молебень у Михайлівському Золотоверхому Соборі у Києві. А ввечері відбудеться всенічне чування в Андріївській церкві Києва.

У неділю, 22 серпня, о 09:00 год на території Собору Святої Софії Київської просто неба відбудеться Літургія, яку очолять двоє Настоятелів: Вселенський Патріарх Варфоломій та Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

На День Незалежності, 24 серпня, о 08:00 год ранку запланований урочистий молебень у Соборі Святої Софії Київської за участі Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій та Вселенського патріарха Варфоломія.

Довідка
Здобуття Україною незалежності 30 років тому відкрило можливість для нашої держави самостійно вибудовувати стосунки зі світом. Так само й отримання автокефалії дає можливість Православній Церкві України самостійно вибудовувати стосунки з іншими Церквами, без посередництва духовного центру за кордоном.
Україна отримала Патріарший і Синодальний Томос у 2019 році. Він відкрив можливість для українського Православ’я безпосередньо звертатись до світу та мати свій голос у міжцерковному діалозі так само як Українська держава має голос у міждержавних відносинах. Саме на підтримку права звертатись до світу не через посередників і права на власну суб’єктність спрямований візит до України Вселенського Патріарха Варфоломія.
Патріарх Варфоломій є однією з найвідоміших постатей сучасності, послідовним прибічником примирення між представниками християнських церков та різних релігій, прибічником свободи віросповідання, прав та гідності людини, турботи про збереження довкілля. Патріарх знову й знову засвідчував свою прихильність до діалогу як шляху до єдності всіх людей на Землі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ