За борги відключили «UA:Перший»

Вчора, у понеділок, 18 червня 2018 року, призупинено аналогову трансляцію телеканалу «UA:Перший» через передавачі у містах Київ, Одеса, Дніпро, Вінниця, Тернопіль, Чернігів, Білопілля, Ізюм та Ковель. Про це повідомляє прес-служба Національного суспільного телебачення України.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
За її даними, аналогове мовлення припинено концерном РРТ (радіомовлення, радіозв’язку та телебачення) через несплату за трансляції зі сторони ПАТ «НСТУ».
«З квітня 2018 року грошей на оплату трансляції в бюджеті, виділеному Верховною Радою Суспільному, не передбачено зовсім. Це призвело до появи заборгованості перед РРТ у 75,12 млн грн», – наголошують телевізійники.
Канал скаржиться, що з державного бюджету на його фінансування вділено вдвічі менше грошей, ніж того вимагає закон про суспільне телебачення і радіомовлення України.
«Концерн РРТ поінформував НСТУ, що призупинення аналогової трансляції UA:Перший відбуватиметься щоденно з 6:00 ранку до 18:00 вечора й триватиме до моменту погашення боргу», – розповідають в НСТУ.
Там порадили до відновлення аналогового мовлення дивитися «UA:Перший» в цифровому форматі DVB-T2, а також у кабельних телемережах та в інтернеті на офіційному сайті НСТУ.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ