За чужий бюлетень можна отримати 7 років

У Міністерстві внутрішніх справ наголошують, що видавати і брати бюлетень замість іншого виборця є злочином. Про це у Twitter написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише Укрінформ.

“МВС застерігає: видавати і брати бюлетень замість іншого виборця — злочин. ДПСУ встановлює відсутність виборця в Україні. НПУ фіксує на дільниці видачу його бюлетеня іншій особі. Фальсифікатор – йде під суд, а потім – за ґрати”, – уточнив Аваков.

У відео, яке міністр прикріпив до посту, зазначається, що за різними оцінками, до 7 млн українців живуть і працюють за кордоном, і під час кожних виборів в Україні за їхніми голосами полюють фальсифікатори.

“МВС застерігає: не видавайте і не беріть бюлетень замість відсутнього виборця. Ст 158 Кримінального кодексу України “Фальсифікація виборчих документів” максимально — до 7 років позбавлення волі”, – наголошується у відео.

Як повідомлялось, в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року. Загалом ЦВК зареєструвала 44 кандидатів на посаду голови держави.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ