Закон про пенсійний вік для жінок остаточно відхилений

Верховна рада відхилила законопроект “Про внесення змін до закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” щодо вдосконалення пенсійного забезпечення”.
За відповідне рішення проголосували 264 народних обранця, пише “Слово і Діло”.

Законопроектом із пропозиціями президента України передбачається, що для обчислення пенсії також враховується заробітна плата за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу поспіль до 1 липня 2000 року незалежно від перерв у період до 1 січня 2022 року (раніше передбачалося до 1 січня 2016 року).

Окрім того, передбачається, що до 1 січня 2022 року право дострокового виходу на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років, за наявності страхового стажу не менш ніж 30 років та за умови звільнення з роботи. У цьому разі розмір її пенсії зменшується на 0,5 відсотка за кожний повний чи неповний місяць дострокового виходу на пенсію.

“Враховуючи результати розгляду комітетом, комітет ухвалив рішення рекомендувати ВР підтримати пропозиції експрезидента та відхилити закон в цілому так, як це мала зробити попередня Рада”, – сказала під час обговорення голова комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ